Wie ben ik


Mijn naam is Leonie Janssen, maar in de volksmond eigenlijk altijd liefkozend Leo genoemd. Letters die nu als afkorting gelijk staan voor de hulp die de praktijk biedt bij Leer- En- Ontwikkelingsproblemen.

 

Na mijn studie pedagogische wetenschappen en master opvoedingsondersteuning ben ik aan het werk gegaan als manager en docent bij Studiekring. Hier help ik met veel plezier kinderen van de middelbare school en basisschool bij het structureren, plannen en leren van schoolwerk.

Met elk mooi cijfer dat ze terugkrijgen zie je het zelfvertrouwen van een kind een beetje terugkomen. Ze zijn je dan, ondanks de frisse tegenzin die ze soms ervaren bij het maken van huiswerk, toch dankbaar voor je hulp. Het doel is om ze uiteindelijk weer zelfstandig aan de slag te kunnen laten gaan.

Mooi om te doen, maar vaak heb ik het idee dat het probleem dat deze kinderen nu ervaren al eerder opgelost had kunnen worden, door op een andere manier met ze mee te kijken.

 

Zo kwam ik na veel lezen en gesprekken met andere leerlingbegeleiders uit bij het breincentrum/CNLS en blijkt er een hele andere invalshoek te zijn om naar leerproblemen te kijken en hiermee om te gaan.

 

Ik heb inmiddels de opleiding psychomotorisch leer-en gedragsspecialist afgerond bij het breincentrum. Een opleiding die erop gericht is vanuit verschillende ontwikkelingsgebieden naar een kind te kijken en deze samen in relatie te brengen tot het (leer) probleem. De gebieden die ik meeneem in de onderzoeken en begeleiding zijn daarom gericht op de motorische, visuele, auditieve en neurologische ontwikkeling.

 

Het uitgangspunt is dat meer van hetzelfde oefenen onverstandig is, als blijkt dat het niet het gewenste resultaat oplevert. Een nieuwe invalshoek kan een nieuwe boost geven in het verbeteren en oplossen van de problemen die kinderen ervaren.

Het uiteindelijk doel is om kinderen te laten ervaren dat het makkelijker kan en dat leren, rekenen en lezen daarom ook best leuk kunnen zijn!

 

Neem alvast een kijkje in de praktijk.